onsdag 6 april 2011

Dumpad?

Det börjar hetta till i regionfrågan. På radion gör norrköpings moderata och socialdemokratiska toppolitiker ett utspel i regionfrågan. Norrköping måste tillhöra en Sörmlandsregion (eller mer precist regionen närmast Stockholm) även om det sker till priset att Östergötland delas. Måste medge att det svider lite i hjärtat. Vi i Linköping har blivit dumpade till förmån för Katrineholm, Flen och Vingåker. Det svider!


Jag blir också lite förvånad. Tanken med arbetet att föra samman Linköping och Norrköping var ju att stärka ett gemensamt tillväxtområde, en fjärde storstadsregionen. Nu verkar det överges för en strategi där den ena av de båda kommunerna skall bli en förortskommun till Stockholm. Det visar också på hur olika man kan resonera. Att vara den där sista orten på pendeltågsnätet ut från Stockholm är i mina ögon är inte nödvändtgvis en så imponerande vision för en kommun.

3 kommentarer:

 1. Jag blir ju hellre en del av Linköping än en del av Stockholm :P

  SvaraRadera
 2. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

  ps3 jailbreak 4.41

  SvaraRadera
 3. Men Norrköping har väl mest alltid varit mest intresserade av att få draghjälp av Lkpg som i Universitetsfrågan som lyft dom rejält. Vad ger dom tillbaka till Linköping som vi inte redan gett dom?
  Det är och har alltid varit Linköping som hjälper Norrköping. Bättre att dra tillbaka universitetsfilialen därifrån till Linköping

  SvaraRadera