onsdag 25 november 2009

Ett linköping med många hinder för goda idéer

Bloggade förra månaden om Kent Walterssons och Eva Lindhs motion om ungdomskulturellt centrum. Igår behandlades motionen av Kommunfullmäktige. Jag har tidigare varit tydlig i min kritik angående det motionssvar och förslag till avslag som den borgerliga majoriteten lämnat ifrån sig. Såhär skrev jag då.

"Eva Lindh och Kent Waltersson (s) föreslår i en motion att kommunen skall utveckla Anders Ljungstedts Gymnasium till ett ungdomskulturellt centrum för hela länet. Bakgrunden är att länets ungdomar är alltmer rörliga. Man går i skola i Norrköping men bor i Linköping, går på skylten men bor i Mantorp. Allt tyder på att den utvecklingen kommer att förstärkas. Med bättre kommunikationer kommer fler ungdomar att ta del av länets samlade utbud av utbildning och kultur.Här gäller att tänka framåt, tänka strategiskt. Eva och Kent har uppmärksammat att mitt i länet ligger ALG ett av landets största gymnasier, granne med linköpings nya resecentrum. Deras enkla idé är att man borde nyttja detta faktum och fundera på hur man kan använda dessa lokaler som ca 30000 ungdomar kommer kunna nå med 30 min kollektivtrafik. Kanske kan man använda dem till att erbjuda fler ungdomar teater, studiecirklar, idrott och utbildning. Ett ungdomskulturellt centrum för hela länet kanske? En intressant vision och idéuppkast kan nog de flesta hålla med om.Vad svarar då den borgerliga majoriteten på denna visionära (möjligen lite flummiga) idé? Jo man avslår den, ok då men varför kan man undra? Här kan läsaren möjligen gissa kommunens ekonomiska läge eller att man har egna fräcka idéer men så är det nu inte utan, och nu kommer det kära läsare, anledning är mycket bokningar av ALG:s lokaler under hösten och att ALG har ett komplicerat larmsystem. Det är de två skälen som omöjliggör att man på sikt ska skapa ett ungdomskulturellt centrum på ALG. Så fattig är tydligen ungdomspolitiken under fp ledning i Linköping. Man borde bli upprörd, arg, ilsken men jag blir bara trött och lite ledsen. "

Med anledning av detta kunde man kanske tro att den borgerliga majoriteten hade slipat på argumentationen men icke. Huvudargumentet i de korta inlägg som ansvarigt kommunalråd Bengt Olsson hade var återigen att det var ett komplicerat larmsystem och att det var mycket bokningar under hösten. Det verkar som vi har en bit kvar till ett ”Linköping där idéer blir verklighet”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar