fredag 25 september 2009

Inte ok

Under några dagar har det i länets media diskuterats om härskartekniker och omoderna strukturer inom socialdemokratin i Östergötland. Det har föranletts av ett brev som riksdagsledamot Louise Malmström skrivit och som även distribuerats till media. Idag följs det upp med en artikel av riksdagsledamot Anne Ludvigsson i NT som kritiserar Linköpings arbetarekommun i allmänhet och vår ombudsman i synnerhet.

Frågan om ojämnställda strukturer är viktig och måste redas ut, men intervjun med Anne Ludvigsson får mig att reagera. När jag läser artikeln är det uppenbart att hon är besviken över att inte vara föreslagen som riksdagsledamot. Det är en mycket mänsklig reaktion. Men kritiken av vår ombudsman tycker jag inte är ok. Anne är också styrelseledamot i Linköpings arbetarekommun och har tillsammans med oss andra ett arbetsgivaransvar för vår ombudsman. På styrelsemötena har Anne enligt min vetskap aldrig framfört dessa åsikter. Att istället på detta sätt i media framföra kritik av en anställd som ju omöjligt kan försvara sig mot sin arbetsgivare är enligt min uppfattning oprofessionellt och fegt.

1 kommentar:

  1. Du har gjort en bra kommentar. Att hjänga ut en anställd är inte att ta ansvar som styrelseledamot. Här kan man verkligen tala om härskarteknik.

    SvaraRadera