torsdag 24 september 2009

Segregation och Skäggetorp

I Correns papperstidning beskrivs idag hur integrationspolitiken har misslyckats, som exempel lyfts återigen Skäggetorp fram. Jag är lite splittrad till denna typ av rapportering. Å ena sidan är det bra att konsekvenserna av den borgerliga politiken lyfts fram. Den retorik om jobb och utanförskap som bidrog till den borgerliga valsegern 2006 har i praktiken handlat om att öka skillnader mellan människor. Mellan de som tjänar mycket och de som tjänar lite. Mellan de som är friska och de som är sjuka. Mellan de som är unga och yrkesverksamma och de som är pensionärer. Det märks i områden som Skäggetorp. Fler har tvingats till att söka försörjningsstöd, fler är utan jobb och fattigdomen har ökat. Å andra sidan möter jag också en annan bild. Många människor som är stolta över sitt område. Framgångsrika entreprenörer som startat företag, föreningsmänniskor som ägnar all sin fritid åt ungdomsidrott och lärare som medvetet sökt sig till Skäggetorp därför att stadsdelen har några stadens bästa och modernaste skolor. Den bilden borde också komma fram och det gör den alltför sällan i vår stora dagstidning.

1 kommentar:

  1. Hej Jakob
    Håller med om att dagpressen, speciellt Corren borde skriva mer positiva saker om Skäggetorp. Speciellt om Skäggetorpsskolan som lyckas bra med sina skolresultat!
    Vi som inte bor i Skäggetorp borde lära oss mer om området och om den mångfald som finns och som gör området så spännande.

    Mvh Carina Boberg(ordförande i Geografiska utskottet i Skäggetorp

    SvaraRadera