onsdag 19 augusti 2009

Ett utmärkt förslag

Fick följande pressmeddelande i min epost.

Socialdemokraterna Östergötland
föreslår Christer Mård som ny landshövding!


Socialdemokraterna Östergötland för fram Christer Mård som ny landshövding efter Björn Eriksson. Christer Mård är chef för Svenskt Näringsliv i Östergötland och framgångsrik ordförande i LHC.

I en gemensam kommentar säger Johan Anderson, Louise Malmström och Lars "Laban" Bengtsson, ordförande, vice ordförande respektive ombudsman, följande:

- Christer Mård har alla kvaliteter som krävs för att bli en bra landshövding. Ett väl utbyggt kontaktnät bland företagare och kunskaper om vilka nödvändiga insatser som länet behöver; inte minst med tanke på den höga arbetslösheten. Utvecklingen i LHC har under hans ledning varit oerhört positiv. Vi vet också att Mård är en uppskattad samarbetsmänniska och kan därmed bli en viktig länk för att flytta fram länets positioner.

- Eftersom arbetslösheten är omfattande i länet och landshövdingen har ett uppdrag som varselsamordnare är vi angelägna om att en person utses så fort som möjligt.

- Vi kommer antingen att uppvakta Mats Odell, som är ansvarig minister, via vår länsriksdagsgrupp eller att brevledes ge uttryck för vårt förslag. Vår uppfattning är att det finns ett brett stöd för vårt förslag i Östergötland.Tror jag vore ett utmärkt förslag. En företagare och genuin föreningsmänniska med socialt engagemang. En bra kombination. Hoppas bara att de borgerliga partierna tycker likadant och lobbar på sin regering. Det är en viktig post för Östergötland och Linköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar